Kon. BLN SchuttevaerNa diverse gesprekken en vanuit mijn eigen achtergrond van meer als 20 jaar belangenbehartiging leek het mij het meest logische om mij aan te sluiten bij de BBU. Ondertussen is de BBU zeer tot mijn vreugde gefuseerd met o.a. Schuttevaer tot de Koninklijke BLN Schuttevaer.

Immers krachtenbundeling in de sector is een voorwaarde voor een goede toekomst van onze sector. Alle andere marktpartijen om ons heen worden groter of gaan samenwerkingsverbanden aan. Daarnaast: goede belangenbehartiging is gewoon duur. Een sector als de onze moet in Brussel vooraan te staan in de processen van wet en regelgeving, anders krijg je de ellende over je heen gestort en kan je alleen maar reageren en hopen dat je nog wat gerepareerd krijgt in plaats van dat je proactief aan het werk bent en kansen creëert. In de toekomst aansluiten bij VNO-NCW kan in mijn ogen erg efficiënt zijn alsmede er voor zorgen dat de een eigen Europese binnenvaart koepel ESO meer slagkracht krijgt. Het is niet anders, “we zullen mee moeten met de vaart der Europese volken”. Een ontwikkeling die de binnenvaart overigens al veel heeft gebracht als ik het zo bekijk.

De enige oplossing om het betaalbaar te houden is door een groot volume aan leden en sponsoring door alle aan de sector toeleverende ondernemingen. Ook zij hebben immers groot belang bij een florerende bedrijfstak! Kijk bijvoorbeeld eens hoe andere branche organisatie dit doen.

Ik besef dat er nog een lange weg te gaan is, maar zonder een start wordt het doel nooit gehaald. Dus ik heb mij aangesloten bij de Koninklijke BLN Schuttevaer, ik hoop dat velen mijn voorbeeld volgen.

   Zie ook de website van de Koninklijke BLN Schuttevaer