Garagepoes

Tussen prachtige old-timers, afgewerkte oliedrums en autowrakken werkt een automonteur zich in het zweet, vlijt een pin-up zich uitdagend over de motorkap en dringt zich regelmatig een verstikkende moeder op. Garagepoes is een rauwe muziektheatervoorstelling die zich afspeelt in een autogarage.

Speellocaties:
Beesd, Garage Chateau Deux Chevaux
Amsterdam, Garage Ruimzicht
Lelystad,  Garage Hans Jorissen Autoreparaties
Utrecht, Garage Verder Vervoer

In een werkplaats vol slijptollen, lasapparatuur en boormachines komt het verhaal van garagehouder, plaatwerker en dichter BEHR (Boudewijn Rikmenspoel) tot leven. De buitenwereld laat hem niet met rust; bemoeizuchtige ouders, een opdringerige buurvrouw en hebberige projectontwikkelaar eisen voortdurend zijn aandacht op.

BEHR’s keuze om naast zijn zware dagelijkse werk als garagehouder ook poëzie te schrijven is bijzonder. Dat hij een dichter is, maakt het werken in een ogenschijnlijke machowereld op zijn minst opmerkelijk. Zijn ruig gezongen gedichten hebben een onheilspellend karakter, doordrenkt met diesel en motorolie. De vuigheid van een ‘smerig’ garagebedrijf tegenover de schoonheid en zeggingskracht van poëzie wordt voelbaar in woord en muziek.

‘IJzersterke Flint in theatrale garagerock’ – recensie Theaterkrant 27 mei

Slijpen, lassen en gedichten voordragen’ – interview Parool 5 juni

Klik hier voor overige publicaties

Garagepoes is in elkaar gesleuteld door Felix Strategier (bedenker, acteur, muzikant) en Boudewijn Rikmenspoel (garagehouder, dichter). Opgepoetst door Wim Meuwissen (eindregie) en uitgereden door Saskia van Engeland (actrice, zangeres), Marcos Baggiani (percussionist) en Niels Brouwer (componist, gitarist). In het werklicht gezet door Gé Wegman (lichtontwerper) en Anneke Kroon (producer).

fotografie: Krijn van Noordwijk en Jørgen Koopmanschap