Paul van Ostaijen

paul van ostaijen letters

Een voorstelling rondom het werk van de extravagante Paul van Ostaijen, met verschillende artiesten, muziek, film en dans. Paul van Ostaijen was een modernistisch Vlaams dichter die met een betrekkelijk klein oeuvre een belangrijke positie inneemt in de literatuur van het Interbellum. Hij is bekend geworden door zijn (ritmisch typografische) poëzie, maar publiceerde ook proza.

Drie dwaze dagen rondom Paul van Ostaijen met een wonderlijke combinatie van musici, typografen en kunstenaars. Met de Cubaanse pianist Ramón Valle, Vlaamse acteur/regisseur Wim Meuwissen, beeldend kunstenaar Martijn Grootendorst, zanger/acteur/muzikant Felix Strategier en creatief duo Bureau Merkwaardig (Anouk de l’Ecluse en Daphne de Vries). Deze fraaie groep alchemisten gaat op zoek naar de essentie van de veelzijdige modernist.

“Ik ben geboren. Dit moet worden aangenomen, alhoewel een absoluut-objektief bewijs niet is voor te brengen. Axioom is het domein van de subjektieve ervaring. Objektief is het slechts gissen. Dus: zijn wij geboren? Zien. Tasten. Maar lachen om het weinig overtuigende van dit bewijs. Ik vraag: Wie is wel degelijk geboren?”

Met medewerking van:
Felix Strategier – zang, muziek, voordracht
Wim Meuwissen – voordracht
Ramon Valle – piano

Download hier de flyer van de voorstelling