Als ik nog eens word geboren

Flint brengt een van zijn meest ontroerende en meeslepende voorstellingen ooit: Als ik nog eens word geboren.

In deze tijd, met dreigende en laaghangende politieke en culturele wolken, achten wij het van groot  belang om een voorstelling als Als ik nog eens word geboren op de planken te brengen. Niet alleen omdat het artistiek gezien een belangwekkend en tijdloos portret biedt van een turbulente en gewelddadige tijd, maar vooral ook om een nieuwe generatie met het dilemma van oorlog en vrede te confronteren. En uiteraard het maken van keuzes in een politiek gezien dreigend en unheimlich klimaat.

In samenspraak met Maarten Eilander van het Theater Instituut Nederland hebben wij een aantal liederen en teksten geselecteerd die gezongen en gespeeld werden in en rond de Tweede Wereldoorlog. De vragen die je stelt als er weer zo’n catastrofe als een wereldomvattende oorlog uitbreekt, blijven actueel. Collaboreren? In het verzet gaan? Of gewoon doorspelen!

Dit dilemma komt op speelse wijze aan de orde in Als ik nog eens word geboren.

Gewaagde liederen, goed en  van onder andere Jacques van Tol, Dirk Witte, Willy Derby, Jan Vermeer, de Wama’s en Johnny and Jones. Daarnaast een serie pas ontdekte (op glasplaat) nieuwe liedjes.

Felix Strategier, David Vos, Joeri de Graaf en Djoeke Klijzing spelen repertoire uit en rond de Tweede Wereldoorlog op zo’n manier gebracht dat de grenzen tussen goed en kwaad op de tocht komen te staan, het menselijke wordt benadrukt, humor niet wordt geschuwd alsmede intense emoties aangeroerd. Enthousiast onthaald door de Nederlandse pers, is dit een voorstelling die u niet wilt missen.

  • Felix Strategier – Zang
  • David Vos – Zang
  • Joeri de Graaf –  Gitaar
  • Djoeke Klijzing – Cello