Zwervershart

Zwervershart is een literaire muziekvoorstelling met venijnige en ontroerende poëzie uit alle windstreken. Door het grommend orkest van drie lage strijkers (altviool, cello, contrabas) komen hartstochtelijk gezongen teksten van diverse poëten tot leven. Het befaamde zwerversbloed van de dichter J. Slauerhoff (1898-1936) vormt daarbij een belangrijke inspiratiebron. Een muzikale wereldreis met venijnige en ontroerende poëzie uit alle windstreken, met een frisse en schurende muzikale begeleiding.

Ga mee op wereldreis en ontdek ‘s werelds schoonste poëzie!

In zijn korte leven heeft Slauerhoff als scheepsarts alle wereldzeeën bevaren. Nooit vond hij ergens onderdak, eenmaal op zee verlangde hij naar Nederland en thuis wilde hij zo snel mogelijk weer aanmonsteren. Hartstocht, verlangen en de zoektocht naar de zin van het leven zijn de basisingrediënten van deze literaire dwaaltocht door het menselijk bestaan, altijd op zoek naar het nog groenere grasveld bij de buren. ‘In Nederland wil ik niet sterven en in die natte grond bederven.’

Aan de hand van tekstfragmenten van Slauerhoff die als leidmotief dienen, komt ’s werelds schoonste poëzie voorbij van o.a. Gerrit Achterberg en Ed. Hoornik (Nederland), Paul van Ostaijen en Hugo Claus (België), Carlos Drummond de Andrade (Brazilië), Ingrid Jonker en Antjie Krog (Zuid-Afrika), Boris Ryzji (Rusland) en Bertolt Brecht (Duitsland).

  • Felix Strategier – Zang, accordeon, composities
  • Saskia Meijs – Altviool, arrangementen
  • Eilidh Martin – Cello
  • Marko BonariusContrabas, arrangementen
  • Wim Meuwissen – Regie advies