Huwelijksblog

Dierbare Vrienden,

We hebben een geweldige week achter de rug. Het Huwelijk is ingezegend maar ja, wat wil je ook. Het was een moetje! Haha.

Eerste trouwlocatie was  de 11de in de Roode Bioscoop en afgelopen zaterdag bij Boudewijn in zijn garage te Beesd. Daar was de première en dat was bijzonder. Het decor is een altaar geworden waar wij hoog te paard het volk toespreken en zingen. Naar Beesd was een delegatie van vrijwilligers van de Roode Bioscoop afgereisd om te getuigen. Ik was aangedaan, zeg maar gerust ontroerd, echt waar. Wat een stel fijne mensen. Dank lieverds voor zoveel toewijding.

Volgende week gaan we op tournee (toernooi!) en 18 augustus zijn we weer in de Roode Bioscoop met een afsluitende voorstelling van Het Huwelijk.

Ondertussen draaien de persen op volle toeren, Anna & de Beestenband komt deze week uit en as woensdag is de officiële presentatie van het eerste exemplaar. Ik hoop zo dat u het boek, eigenlijk een voorleesboek, met fraaie tekeningen van Sjaak Rood vol genoegen gaat (voor)lezen. Maar dan zult u het eerst moeten aanschaffen.
En dat kan vanaf donderdag, bv bij de Dolfijn op de Haarlemmerdijk of de Island Bookstore op de Westerstraat en vast ook online via Theatergroep Flint. Het wordt een besteller!

Wat verder ter tafel komt: Er is weer code pimpelpaars afgegeven omdat de eikenprocessierups oprukt in Nederland. Waar het diertje jarenlang prima functioneerde in Zuid-Europese landen geeft het arme dier nu stress en angstvisioenen in Noord Europa. Ik heb me geïnformeerd en het schijnt dat deze rups in onze contreien geen natuurlijke vijanden meer heeft, die zijn in de loop der moderne tijden vakkundig om zeep geholpen met landbouwgif of anderszins uitgemoord. Dus tiert de eikenprocessierups, wel een mooi woord trouwens, welig en is gansch het land in rep en roer. Of is dit de jaarlijkse komkommertijd qua nieuws?

 

Eikenprocessierups of niet, wij gaan goed gemutst op toernooi naar Brabant, Overijssel en Noord Holland en hopen de rups te overleven. Eigenlijk is deze tour onze Huwelijksreis en hopelijk komt celliste Susanne Degerfors de band in augustus versterken en ons zoete samenzijn vakkundig vertalen naar hemelse muziek.

 

Onderwijl houd ik me redelijk staande en straks staat een nieuw seizoen voor de deur. Kijk voor speeldata en andere info bij  de agenda op deze website.

Uw Dienaar,

Felix Strategier