Zomerblog

Dierbare vrienden,

In mijn laatste blog sprak ik van gunstige ontwikkelingen qua verloop van mijn ziekte en de medicamenten die daartoe hebben geleid. Wat u niet weet is dat die medicamenten nogal nare bijwerkingen hebben. Daar zwijg ik zo veel mogelijk over want daar koopt u niets voor. Maar soms moet het er even uit om mijn gemoed te troosten, haha. Een zelftroostblog wordt dit.

Welaan, vandaag maar weer eens in het AVL geweest voor een check van mijn bloedspiegel. Vraag me niet de details over die bloedspiegel maar het heeft te maken met de hoeveelheid chemo die zich in mijn bloed manifesteert. Dat kon een maand geleden minder goed worden gelezen omdat er te weinig tijd zat tussen inname en bloedafgifte. Een heel verhaal maar als de uitslag van vandaag positief is mag/kan ik waarschijnlijk over twee weken naar een lagere dosering met minder bijwerkingen. En u begrijpt dat ik daar enorm naar verlang. Niet alleen die zeurende moeheid, maar vooral de pijn zal daardoor af gaan nemen. Alles op zijn tijd want een ding heb ik de afgelopen jaren geleerd: GEDULD BETRACHTEN..

Ik heb best stappen gezet maar geduld is nooit mijn grootste kwaliteit geweest! To say the least.

Ongeduld, haast, kom op, doorgaan, dat waren altijd mijn drijfveren en daar neem ik nu noodgedwongen afstand van. Oh, en dat kost me soms nog best veel moeite. Maar moeilijk of niet, ik ga door, Ramses Shaffy indachtig: “Wij zullen doorgaan”. En zo zal het geschieden.

Gisteren kwam de glazenwasser aan de deur. Hij vroeg naar mijn Ierse huisje met jungle en ik kon hem een grote foto (2.50m bij 1.20m) laten zien die pontificaal in ons huisje in de Jordaan hangt. Mijn landgoed waar de Ieren nogal onbegrijpend naar kijken. Bomen en struiken aanplanten in een agrarisch gebied is samenspannen met de duivel, hoor je ze denken. Pas als ik voor de zoveelste keer zeg dat volgend jaar de giraffen en oerang oetangs worden ingevlogen breekt er een voorzichtige glimlach door. Ok, de man is een tikje gestoord maar heeft in elk geval geen kwaad in de zin, dat zullen hun gedachten zijn. Allemaal best. Maar goed, terug naar de glazenwasser en die snapt het wel en als ie even later in de tuin snuift en snuffelt, zegt ie “Jasmijn”, en verdomd, er bloeit een jasmijn in de tuin en dat geurt geweldig.

Zo zie je maar, zelfs glazenwassers hebben oog voor al wat bloeit en groeit. En nog een goeie neus ook.

Er komt een spannende maand aan. In juli wordt Anna & de Beestenband ten doop gehouden en de nieuwe zomervoorstelling “Het Huwelijk” gaat in première. Inclusief cd!

Wat wil een mens nog meer? Heel simpel, u komt gewoon naar de het Huwelijk of u koopt ons kinderboek, iedereen gelukkig.
En in het najaar pakken we de draad weer op met Zwervershart en Lucebert. Er bestaat gerede kans dat we de Lucebert-voorstelling in het oude atelier van Lucebert in Bergen gaan spelen, daar kijk ik nu al naar uit.

Welaan dierbare vrienden, hopelijk schrijf ik komende periode wat vaker een Blog vol levenslust.

Uw Dienaar

Felix Strategier