NIEUWSBRIEF januari 2020

Hoog geachte Liefhebbers , Vrienden en Baronnen,

Na Lucebert stort Theatergroep Flint zich komend seizoen op Remco Campert met POËZIE IS MIJN ADEM.

Remco Campert is de schrijver die we allemaal wel kennen van de columns in kranten en tijdschriften. Maar bij mij, moet ik bekennen, kwam het lang niet tot echt lezen van zijn werk. Tot ik Remco in levenden lijve ontmoette bij onze voorstelling over zijn vriend Lucebert, waar deze voorstelling als het ware een vervolg op is. Toen ben ik hem echt gaan lezen en raakte ik prettig verdwaald in de liefdespoëzie, in de droogkomische verhalen, de geëngageerde gedichten en de fabels. Campert zegt van zichzelf dat hij lui is, maar als je zijn verzameld werk doorneemt rijst een ander beeld op. Wat een immens oeuvre voor een luiaard!

De bloemlezing die ik breng in deze voorstelling samen met Wim Meuwissen, combineert het vroege en late werk. Zijn eerste bundel zijn ruim vertegenwoordigd. Maar ook zijn korte verhalen en fabels zullen een glimlach bij u oproepen en wellicht een schaterlach.

Ik kan niet wachten tot de muziek van Frank van Bommel en Mark Nieuwenhuis klaar is. Muziek met trompet, piano, slagwerk en niet te vergeten de samples en beats die Mark tevoorschijn tovert. Laat u ook betoveren. ‘Poëzie is een daad van bevestiging’ en daar bent u straks deelgenoot van!

Uw Dienaar,

Felix Strategier