Lenteblog

Dierbare vrienden,

Een paar weken geleden kondigde ik een nieuw Blog aan en eindelijk komt het er dan van. Het was de laatste weken prettig druk en ik ben zo enorm blij dat alle voorstellingen door konden gaan en ook nog eens met enthousiaste bijval werden ontvangen. Heerlijk en fijn dat u de weg naar de Roode Bioscoop, het Concertgemaal en andere theaters hebt kunnen vinden.

Vorige week had ik weer een lange dag in het AvL met scans en foto`s en bloedonderzoek. Vanaf eind januari bleek dat de ouwe chemo, die ik al 6 jaar gebruik, uitgewerkt was…En dan moet je kiezen: òf stoppen met medicatie òf het finale middel op dit traject gaan gebruiken. Dat laatste heb ik gedaan met de grote wens dat ik door kan spelen. En dat is gelukt, slechts 2 voorstellingen moeten afgelasten. En hoewel het een aanslag op mijn conditie is, ben ik zo ontzettend blij dat het wel gelukt is het merendeel van de geplande voorstellingen te spelen.

Ik moet zeggen dat de bijwerkingen die in het begin best heftig waren nu enigszins tot bedaren zijn gekomen. Wel ben ik ontzettend dankbaar voor al die mensen die op slechte dagen langskwamen met voedsel. Ik was niet meer in staat om te koken, nu ben ik zover dat ik zelf af en toe weer kook. Overigens kom ik er achter dat ik best veel vrienden heb die me enorm dierbaar zijn. Dat ervaar je vooral in moeilijke tijden en dat geeft een fantastisch gevoel. Dank dank dank.

Maandag as hoor ik van de oncoloog de details over de scanresultaten en dan krijg ik misschien een prognose. In elk geval geeft dit medicijn me de mogelijkheid om door te werken en leven en hoe lang dat gaat worden merken we wel, ik ga uit van minimaal een half jaar!!! Joepie.

Bij een afscheid van deze verrukkelijke aarde heb ik me al een tijd geleden neergelegd, nu hopen dat dat in redelijke omstandigheden verloopt. Ik heb het grootste deel van mijn leven enorm genoten. Misschien was ik als kleine jongen en als puber wat ongelukkig maar eenmaal op eigen benen heb ik het leven ten volle omarmd en er intens van genoten.

Vooral van de voorstellingen. Maar ook het reizen met de woonwagens en onderwijl spelen heeft me waanzinnig veel vreugde en voldoening opgeleverd.

Ik ben nu met Boudewijn Rikmenspoel (BEHR) een kleine voorstelling aan het voorbereiden: “SCENE’S UIT HET HUWELIJK” is de titel met “Het Huwelijk” van Willem Elsschot als uitgangspunt en inspiratiebron. We gaan met de grote Volvo-woonwagen en de Esmeralda van Boudewijn een aantal optredens doen in het zuiden, oosten en noorden van ons land. Op de site vindt u straks vast de data en de speelplekken. Half juli tot eind augustus is de planning op dit moment maar we zullen u op de hoogte houden. U kunt t.z.t. natuurlijk ook zelf op die site kijken.

Verder wens ik u een zalige periode van lente en bloesem en bessen en asperges en veel liefde en schoonheid. Van mij bent u nog niet af!

Uw Dienaar

Felix Strategier